18 Şubat 2012 Cumartesi

Taha Bebeğimizin Cicişleri...

          Biri bana dur desin lütfen.. kendime hakim olamıyorum sürekli elimde el işi :)) fena kaptırmış durumdayım.. Şikayetçi değilim halimden çok memnunum ama sanırım bana baş ağrısı yapmaya başladı..
Neyse gelelim Taha'mızın cicilerine... Çok sevdiğim bi arkadaşımın oğluşudur kendisi 40'ı yeni çıktı.. +0 gezmesine bize de uğrayacaklar.. Eee bebişi boş yollamak olmaz dedim ve el emeği göz nuru bu papuçlarla şapkayı yaptım kendisine :))


          Şapkamız oldukça basit... 80 ilmekle başlayıp 20 sıra ördükten sonra sağlı sollu 1er ilmak keserek 10 ilmege kadar eksilttim.. sonra 10 sıra daha ördüm.. sonrasıda bu işte :))

          Bizim lise dönemimizin meşhur papuçlarının yapımıda oldukça basit... Tığ ile convers tabanını anlattığım şekilde yapıyoruz.. sonra üzerine 1 sıra beyaz trabzan, beyazın üzerinede 2 sıra lacivert trabzan yapıyoruz.. sonra yine conversin dilini anlattığım şekilde papucumuzun önünü oluşturuyoruz.. sonra arka ve yanları 1 sıra daha trabzan örerek yükseltiyoruz ki bebişlerimizin ayaklarına daha iyi otursun :)) sonrada bantı ve püsküllerini yaptıktan sonra papuçlarımız tamamdır :))

          Umarım anlatabilmişimdir.. Bu ikili çok güzel bi bebiş hediyesi olacaktır diye düşünüyorum.. Yeni cicilerimiz de görüşmek üzere :))

          Aaa u arada Taha bebişimize anneciğimin hediyeside bu dur :))


2 yorum: